реклама партнерів:
Головна » 2010 » Березень » 19 » Громадська рада при міському голові Чернігова розпочала свою діяльність
09:22
Громадська рада при міському голові Чернігова розпочала свою діяльність
Громадська рада при міському голові Чернігова розпочала свою діяльність У Чернігівській міській раді відбулося перше установче засідання Громадської ради з питань гласності та свободи слова – консультативно-дорадчого органу, створеного при міському голові.
Засідання ради розпочалося з урочистого моменту – міський голова Олександр Соколов привітав головного редактора газети "Гарт", чернігівського поета Дмитра Іванова із здобуттям за збірку поезій Національної премії імені Т.Г.Шевченка.
"Це вершинне досягнення не лише Дмитра Йосиповича, а й чернігівської громади, бо Дмитро Іванов – громадянин Чернігова", - наголосив міський голова.
О.Соколов подякував головним редакторам відомих чернігівських видань та депутатам міськради за згоду ввійти до складу Громадської ради. Міський голова нагадав, що основна мета діяльності Громадської ради – покращання взаємодії між Чернігівською міською радою, її виконавчими органами і засобами масової інформації, що висвітлюють їхню діяльність, а також забезпечення відкритості і демократичності в роботі органів місцевого самоврядування у м. Чернігові.
"Сподіваюся, що діяльність Громадської ради сприятиме подальшому формуванню партнерських відносин між міською владою та засобами масової інформації. Це допоможе об'єктивно інформувати міську громаду про діяльність міськради та її виконавчого комітету, забезпечить прозорість, інформаційну відкритість органів влади, адже ці складові є необхідними умовами розбудови громадянського суспільства та розвитку демократії", - зауважив О.Соколов.
На установчому засіданні члени Громадської ради обрали голову та двох заступників голови ради, а також секретаря.
Головою Громадської ради з питань гласності та свободи слова стала директор агентства стратегічних комунікацій "Прайм-медіа", співзасновник проекту "Чиста політика" Тетяна Бойко, заступниками – редактор газети "Взгляд" Віра Едемська і власний кореспондент інформагентства "Українські новини" у Чернігівській області Владислав Савенок, секретарем ради обрано редактора сайту та газети "ПіК: події і коментарі" Павла Пущенка.
Громадська рада з питань гласності та свободи слова створена на сорок четвертій сесії Чернігівської міської ради (у листопаді 2009 року). Пізніше підписано розпорядження міського голови, яким затверджено персональний склад ради, згідно з поданням обласної організації Національної Спілки журналістів України.

Джерело: Радник міського голови Ірина Синельник



Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1143 | Теги: громадська рада, Чернігів, ВЛАДА | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar