реклама партнерів:
Головна » 2010 » Березень » 1 » Де земля, там і скандали?
20:14
Де земля, там і скандали?
Де земля, там і скандали? Тільки-но завершилася президентська виборча кампанія, як на Чернігівщині розпочалася боротьба за крісло голови облдержадміністрації. До того ж, брудними методами. Скандальну статтю оприлюднили у газеті «Деснська правда – вільна» (№ 22 від 25 листопада 2010 року).
Що цікаво, редакція видання опублікувала заяву засновника та виконавчого директора товариства з обмеженою відповідальністю «Торгово-сервісний центр «Експо-Дніпро» Анатолія Супруна, яка надійшла на електронну пошту «Деснянської правди – вільна». Тобто журналісти, отримавши її, поспішили заяву розмістити в газеті (заява адресована народному депутату від БЮТ Олегу Ляшку).
1 березня 2010 року обласна держадміністрація спростувала факти, викладені у зверненні. Але, щоб читачу було зрозуміло суть скандалу, ми розміщуємо заяву Анатолія Супруна на сайті «Чернігівський формат».

«Шановний Олег Валерійович!
До Вас звернутися мене змусила наступна ситуація.
Я, Супрун Анатолій Миколайович, є засновником та виконавчим директором товариства з обмеженою відповідальністю «Торгово-сервісний центр «Експо-Дніпро» (м. Чернігів).
У 2004 році між Чернігівською райдержадміністрацією та товариством було укладено договір оренди земельної ділянки на території Новобілоуської сільської ради загальною площею 52 га в оренду строком на 49 років для будівництва та експлуатації торгово-сервісного центру. Згідно з бізнес-планом, на цій земельній ділянці із залученням іноземних інвестицій планувалося побудувати сучасний торгово-сервісний центр для обслуговування населення північного регіону України, Білорусі та Росії. Для реалізації проекту товариство залучило іноземного інвестора, сплатило всі витрати, пов’язані з оформленням оренди земельної ділянки, розробкою відповідного проекту, своєчасно сплачувало орендну плату, систематично надавало благодійну допомогу Чернігівському району. Як гарантію повернення вкладених у проект коштів інвестор поставив перед товариством вимогу щодо можливості отримання у власність орендованої земельної ділянки.
Наприкінці 2005 року це питання товариство погодило з керівництвом Чернігівської районної державної адміністрації. Отримавши позитивну відповідь, здійснило всі необхідні дії відповідно до земельного законодавства України та 3 жовтня 2005 року направило відповідну заяву про продаж земельної ділянки. Оскільки протягом 2005–2006 рр. чернігівська райдержадміністрація не прийняла відповідного рішення щодо продажу земельної ділянки, товариство змушене було звернутися до суду.
13 вересня 2007 року постановою Господарського суду Чернігівської області за позовом ТОВ «ТСЦ «Експо-Дніпро» до Чернігівської районної державної адміністрації визнано протиправною її бездіяльність та зобов’язано прийняти рішення щодо продажу товариству земельної ділянки несільськогосподарського призначення, яка орендується товариством. 17 листопада 2008 року ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду постанова Господарського суду Чернігівської області у справі №1/225/14 залишена без змін та набула законної сили.
Оскільки виконання зазначеного судового рішення посадовими особами Чернігівської РДА ігнорується, засновник та генеральний директор товариства Паньков А.С. вимушений був звернутися до голови Чернігівської обласної державної адміністрації Хоменка В.М. У липні 2009 року на особистому прийомі у нього останній заявив Панькову А.С., що без його особистого рішення питання не буде вирішене. Для його позитивного вирішення Хоменко В.М. запропонував товариству сплатити 300 тис. доларів США на рахунок благодійного фонду «Чернігівщина» в якості благодійної допомоги.
24 липня 2009 року було видано розпорядження Чернігівської обласної державної адміністрації за №242 «Про укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки», підписане головою обласної державної адміністрації Хоменком В.М. У кінці липня 2009 року, виконуючи досягнуті домовленості, Паньков А.С. запропонував внести кошти в сумі 300 тис. доларів готівкою. Але ця пропозиція Хоменком В.М. не була прийнята і було запропоновано з проплатою зачекати.
Беручи до уваги, що на 18 вересня минулого року всі дії посадових осіб чернігівської райдержадміністрації свідчили про те, що вони не мають наміру укласти договір купівлі-продажу земельної ділянки, товариство вимушене було через Панькова А.С. внести в касу зазначеного фонду готівкою кошти в сумі 1 100 000 (один мільйон сто тисяч грн.), про що було повідомлено особисто Хоменка В.М. Оскільки після сплати коштів договір купівлі-продажу земельної ділянки не був укладений, у мене виникли певні сумніви щодо намірів продати земельну ділянку. Через певний час мені стало відомо, що зазначене розпорядження Чернігівської обласної державної адміністрації є фіктивним, бо під №242 в обласній адміністрації зареєстровано інше розпорядження.
Після цього всі мої намагання зустрітися з Хоменком В.М. виявилися марними, а директор Фонду Коваленко О.Б. заявив, що він виконував вказівки обласної державної адміністрації і нічого конкретного пояснити не може.
Зазначене свідчить, що стосовно товариства вчинено факт шахрайства та вимагання коштів за виконання законного рішення суду організованою групою осіб за особистою участю голови обласної державної адміністрації Хоменка В.М., а кошти було використано не за призначенням».
У зв’язку з цим, народний депутат України Олег Ляшко, зважаючи на викладене, 18 лютого ц.р. звернувся до генерального прокурора України Олександра Медведька з проханням організувати перевірку наведених у зверненні Супруна А.М. фактів і у випадку їх підтвердження вжити передбачені законом заходи прокурорського реагування.




Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1652 | Теги: Чернігівщина, Деснянська правда-вільна, скандал, земля | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar